sábado, 4 de abril de 2009

El dret a morir dignament

Aquests dies he llegit el llibre de la Margarita Boladeras El derecho a no sufrir . Argumentos para la legalización de la eutanasia

És un llibre molt interessant i molt rigorós, en el qual explica els casos de diferents persones que han tingut dificultats per morir d’una manera digna, com és el de la Karen Ann Quinlan, Ramón Sampedro , Inmaculada Echevarría, Chantal Sébire, Eluana Englaro entre altres.

L’autora fa referència a un article Morir en España que va publicar Milagros Pérez Oliva redactora jefa d’El Pais on dóna una visió general de com es mor a l’estat espanyol. Comença amb un apartat El reto de una muerte digna on denuncia el fet que moltes persones acaben morint després de molt de sofriment que es podia haver estalviat; continua amb un segon Atrapados en la tecnología, on insisteix en el tema de l’obstinació terapèutica del qual ja n’he parlat diverses vegades; i acaba amb La Muerte clandestina, on explica que hi ha molts malalts que desitgen morir dignament, i que d’alguna manera se’ls força a buscar una eutanàsia encoberta. Tot i que és un article que es va publicar el juny del 2005, continua essent plenament vigent, i us el recomano.

No hay comentarios: