domingo, 30 de noviembre de 2008

Fuga d'infermeres?

Aquesta setmana es van celebrar les III Jornades Multidisciplinars Catalanes de Residències de la Gent Gran, a Bellaterra, en les quals es parlava dels problemes específics d’aquest sector i s’advertia de la fuga de professionals cap a altres àmbits sanitaris, on es troben millors condicions professionals.

Quan parlem de les professionals d’infermeria sovint pensem en les infermeres que treballen en els centres hospitalaris, a l’Atenció Primària o al sector sociosanitari, però fàcilment s’obliden aquestes altres que treballen a les Residències.

És ben sabut que al país hi ha una manca generalitzada d’infermeres, i això fa que les professionals optin per buscar llocs de treball que els ofereixen millors condicions d’horaris, econòmiques i de menys pressió assistencial. De manera que comença a ser habitual que infermeres del sector hospitalari prefereixin passar a l’Atenció Primària, i que infermeres que treballen al sector sociosanitari o a les Residències es passin als centres hospitalaris.

No és tant qüestió que no hi hagi persones interessades en treballar en un determinat àmbit sanitari, com que la societat no valori adequadament cadascun d’aquests àmbits. Mirant les condicions de treball dels professionals de les Residències és evident que per més vocació i interès que hi hagi per la Geriatria és absolutament normal que els professionals acabin buscant altres opcions on sigui mínimament reconegut el seu treball.

Els professionals opten per un lloc de treball on es puguin realitzar professionalment, on el seu treball sigui valorat, reconegut i compensat també a nivell econòmic. No cal donar-hi més voltes: mentre això no sigui així, serà difícil que hi hagi infermeres que vulguin treballar en aquests centres.


No hay comentarios: