sábado, 5 de abril de 2008

La importància de les Direccions d’Infermeria

El dilluns, dia 31 de març, la presidenta del Col·legi D’Infermeria de Barcelona Sra. Mariona Creus va publicar un article a La Gaceta Mèdica on parlava de la importància de les direccions d’infermeria que són fonamentals per el bon funcionament de les organitzacions.

Totalment d’acord amb la Sra. Mariona Creus, en la mesura que la tasca d’infermeria, amb un rol propi, necessita també una Direcció específica per tal de fer una bona praxis de la professió.

El problema és que, a la pràctica, a molts centres hospitalaris les Direccions d’Infermeria s’han reduït a simples gestors de personal ocupant la major part del seu temps a fer les famoses “ planilles “. De tal manera que, no solament no exerceixen la funció de dirigir el bon funcionament de la infermeria, sinó que els imposen com a prioritat la rendibilització del personal prescindint dels principis ètics del cuidar, que són els que haurien de desenvolupar. És a dir que en lloc de dirigir i garantir una bona praxis professional des del punt de vista de la infermeria, sovint esdevenen simples delegats o comandaments intermitjos dels responsables econòmics del centre, posant més limitacions que facilitats al desenvolupament de la nostra tasca.

Aquest tema va ser molt ben desenvolupat en el seminari La gestión de cuidados en enfermeria, organitzat per la Fundació Victor Grífols i Lucas, i publicat per aquesta mateixa Fundació l’any 2005..

1 comentario:

susana dijo...

Mercè, que blog tan impresionante que estás construyendo.
He tenido una época de problemas informáticos pero ya he vuelto.
Considerame enganchada a tus páginas.
Un abrazo